Cercar en aquest blog

diumenge, 24 de maig del 2015

TEMA 13: IPAD A L'EDUCACIÓ PRIMÀRIA.

1.       QUÈ ÉS L’IPAD?

·         L’Ipad és un del cridats ordinadors “tablet”: és un aparell fi, de la grandària d’una revista amb una pantalla tàctil a colors que permet als usuaris navegar per la web, veure pel·lícules, enviar correus electrònics i llegir llibres electrònics, entre altres coses.
·         Te un teclat en la pantalla, també un teclat opcional físic, a mes d’un programari especial per a fulls de càlcul i processament de textos.
·         No obstant això, els analistes diuen que la seua principal característica esta en l’aspecte multimèdia,  com llegir periòdics o veure vídeos, mes que la seua utilitat com a laptop.

2.       CARACTERÍSTIQUES D’UN IPAD

-    Pantalla Retina: Pantalla Multi-Touch retroiluminada per LED de 9,7 polzades (en diagonal) amb tecnologia IPS. Resolució de 2.048 per 1.536 a 264 píxels per polzada (p/p).Coberta oleófugaantihuellas.
-          Xip A7 amb arquitectura de 64 bits i coprocessador M7.
-          Càmeres, fotos i enregistrament de vídeo. Càmera iSight. Enregistrament de vídeo amb 1080p HD. Càmera FaceTime HD.
-          Xarxes mòbils i sense fils: Model amb Wi-Fi o Model amb Wi-Fi + Cellular.
-          Localització geogràfica: WiFi i brúixola digital.
-          Videollamadas: FaceTime.
-          Cridades de veu: FaceTime.
-          Reproducció d'àudio: Resposta de freqüència: de 20 a 20.000 Hz.
-          TV i vídeo: Duplicació AirPlay, fotos, àudio i eixida de vídeo a través de l'Apple TV (2a. generació o posterior).
-          Ajudant intel·ligent: Siri: envia missatges, afig recordatoris i molt més amb la teua veu. Usa la manera mans lliures. Escolta i identifica cançons.
-          Bateria i alimentació: Bateria recarregable integrada de polímers de liti de 32,4 watts/hora.

3.       PROPOSTES DE TREBALL PER IPAD

·         Enregistrament d’àudio. Gravar i editar àudios amb CasterFree: lectures, locucions, dramatitzacions, exposicions, entrevistes, etc.
·         Esquema. Emprar Wikipanion per llegir un article de Wikipedia durant uns minuts i després realitzar un mapa conceptual amb MindJet.
·         Mapa conceptual. Resumir els continguts d’un tema de llengua o coneixement del mitjà creant un mapa conceptual amb Idea Sketch.
·         Resum de noticies. Buscar i llegir un article usant un lector de noticies d’un periòdic per després elaborar un document de text en resposta.
·         Comentari de lectura. Llegir un llibre diigital en iBooks i després De la seua lectura elaborar un document en Documents Free amb la fitxa tècnica, breu resum i opinió personal.
·         Narració visual. Crear una narració visual emprant Puppet Pals on es trien escenaris de fons, personatges, animacions i gravant locucions d’àudio.
·         Gràfics estadístic. Crear gràfics a partir d’una taula de distribució de freqüències en un full de càlcul amb Documents Fee.
·         Fitxes PDF. Anotacions en una fitxa format PDF mitjançant PDF NOTIS FREE per remitir-se-la al professor .
·         Edició d’imatges i localitzar i descarregar una foto utilitzant el navegador amb Safari. A continuació s’insereix la imatge en una nota d’EverNote per afegir textos i locució d’àudio que completa el treball d’un tema.
·         Geolocalització de materials. Explorar una zona geogràfica , comarca, provincia, país, ect  amb GoogleEarth. Situar marcadors que continguin textos, imatges, enllaços, etc. Gravar un recorregut turístic.

4.       L’IPAD EN L’AULA DE PRIMARIA

·         Emprar en format intuïtiu i natural, a que per al seu us, no es necessari cap coneixement informàtic previ.
·         Simplement amb la seua manipulació, aprens les claus d’us de forma ràpida.
·         Permet treballar les diferents àrees del currículum a través de les seues aplicacions, augmentant la concentració de l’alumnat i possibilitats d’aprenentatge.
·         L’ipad, possibilita el treball individualitzatadaptant-se al ritme d’aprenentatge de l’alumne que permet la creació de grups homogenis de treball usant amb un dispositiu grupal (sempre un grups reduïts, perquè l’aprenentatge sigui significatiu).

5.       APLICACIONS IPAD PER EDUCACIÓ PRIMÀRIA.

·         IWriteWords.
·         Read Me Stories.
·         Kid Paint.
·         Magic Piano.
·         MathParty.

·         ABC 123 WrittingPractice.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada