Cercar en aquest blog

diumenge, 24 de maig del 2015

TEMA 6: EINES DE LA WEB 2.0. CLOUD COMPUTING.

1.       COMPUTACIÓ EN EL NÚVOL

·         El núvol és el terme per designar als ordinadors en xarxa que distribueixen capacitat de processament, aplicacions i grans sistemes a moltes màquines.
·         Les ampliacions basades en tecnologia núvol no funcionen en un sol ordinador, sinó que es difonen per tot un clúster distribuït, utilitzant espai d’emmagatzematge i recursos informàtics de tantes màquines.
·         Els serveis de computació en xarxa tenen 3 nivells:
-          Nivell 1: aplicacions que tenen una sola funció a les quals normalment s’accedeix mitjançant un navegador Web. Per exemple: Gmail.
-          Nivell 2: ofereix la infraestructura sobre la qual es fabriquen i funcionen aquestes aplicacions. Per exemple: AppEngine.
-          Nivell 3: són les  que ofereixen recursos purament informàtic sense una plataforma de desenvolupament. Per exemple: GoGrid, Elastic Computi Cloud.

2.       AVANTATGES DEL CLOUD COMPUTING

·         En el núvol es consumeix solament l’energia necessària, la qual cosa contribueix a l’ús eficient de l’energia.
·         No existeix la caiguda del servidor, perquè sempre hi ha algú controlant-la, de manera que no cal esperar al fet que vaja el personal a arreglar-ho.
·         Les actualitzacions son automàtiques i es conserven totes les personalitzacions que haguem introduir.
·         Es pot començar a treballar ràpidament en qualsevol aplicació.
·         Es pot prescindir d’instal·lar qualsevol tipus de maquinari per tant requereix molta menys inversió.
·         Les infraestructures utilitzades tenen una major capacitat.

3.       DESAVANTATGES DEL CLOUD COMPUTING

·         La disponibilitat d’aplicacions depèn de la disponibilitat d’accés a Internet.
·         Tots els treballs i dades de l’usuari estant en el núvol de manera que si hi hagués algun problema es pot posar en perill la seguretat dels nostres materials.
·         L’usuari no disposa de copies de seguretat, com podia tenir-les quan els programari que utilitzava podia estar instal·lat.


4.       TIPUS DE NUVOLS

·         Els núvols públics. Són les que estan manejades per altres persones i alberguen el treball de molts clients; els sistemes d’emmagatzematge són comuns, i els servidors, la xarxa i els discs, també els serveis que són gratuïts soles estan situats en aquest tipus de núvols
·         Els núvols privats. Son la millor opció per a les empreses o organitzacions que volen tenir un servei propi amb les aplicacions que desitgen, a mesura de les seves necessitat. Són els propietaris del servidor, disc
·         Els núvols híbrids. Son una combinació de les anteriors, es disposa d’una infraestructura privada per al seu torn es poden manejar aplicacions del núvol públic.

5.       APLICACIONS EDUCATIGVES DEL NUVOL

·         Google Docs. Per  a l’elaboració compartida de documents, fulls de càlcul, presentacions
·         Dropbox. Permet als usuaris deixar qualsevol arxiu en una carpeta designada. Aquest arxiu és sincronitzat en el núvol i en tots els altre ordinadors del client. Te suport per a historial de revisions, de manera que els arxius esborrats poden ser recuperats

Ambdues aplicacions proporcionen ordinadors virtuals a estudiants i personal sense necessita que cada persona posseeixi un ordinador portàtil o de taula. Solament és necessari un navegador accés a Internet per disposar d’emmagatzematge i recursos il·limitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada